МасажКласически масаж

Класическият масаж е познат също като шведски масаж. Той въздейства благотворно едновременно върху физиката и психиката на човека. Включва различни масажни похвати, които подобряват кръвообращението и лимфообращението, тонизират мускулатурата и спомагат за отпускането на нервната система.

След класически масаж ще почувствате освобождаване на натрупаното напрежение в мускулите и подобряване на обмяната на веществата. Други позитивни ефекти са възстановяването на правилната стойка на тялото и жизнерадостното излъчване на лицето. Нормализира се кръвното налягане, както и се регулират функциите на всички органи и системи в организма.

Релаксацията чрез масаж ще ви освободи от безпокойството и притеснението, успешно ще премахне стреса на ежедневието, ще повиши самочувствието ви и ще ви помогне да усетите хармонията между духа и тялото си. Класическият масаж е препоръчителен за всеки активно живеещ човек.

Релаксиращ масаж

Релаксиращия масаж въздейства успокояващо, премахва насъбралото се напрежение и подпомага възстановителните сили на организма. Възвръща жизнеността на организма и тонизира мускулите, подпомага движението на кръвта, стимулира лимфния поток и прави съединителната тъкан на ставите по-еластична. Укрепва общото физическо състояние. Леките и плавни движения, характерни за релаксиращия масаж са истинска наслада за сетивата.

Масаж при бременни: ползи и предпазливост

Масажът има много ползи по време и след бременността. Един терапевт със специализирано обучение ще ви предостави опит и помощ в този много важен период в живота.
Предимства на масажа:
1. Облекчаване състоянието на тазобедрените стави, гърба и врата;
2. Понижаване на стреса;
3. Намаляване на отоците;
4. Повишава производството на майчиния хормон;
5. Улеснява раждането и намалява евентуалните усложнения по време на родовия процес;
6. Здраво бебе;
7. По-бързо възстановяване след раждането.

Както вие участвате с вашето тяло в развитието на бебето, така можете да подпомогнете този процес с помощта на пренаталния (предшестващ раждане) масаж. Масажът засилва кръвната циркулация, релаксира мускулите, повишава имунната система, потиска стреса и преодолява умората.


Бременността може да окаже влияние върху тялото на жената. Повишената болка в кръста, тазобедрените стави, подуването на краката, безпокойството, умората, главоболието са често срещани, особено с наближаване датата на термина. Масажът облекчава болките, болките и спазмите в бедрата, гърба и мускулите на краката. Отокът се намалява в ръцете и краката. Равнището на стреса и тревожността значително се намаляват с масажната терапия.Тъй като бебето ви расте и с наближаване датата на термина, вашите стави започват да се разхлабват от хормона релаксин, се създава дискомфорт и се чувства халтавост в движенията.Обучени кинезитерапевти използвайки техники на масаж, стречинг, заедно с подходящи упражнения, могат да подготвят таза и краката ви за предстоящото раждане.

Спортен масаж

Съвременният спорт се характеризира с продължителни и високо интензивни натоварвания, които изискват адекватно възстановяване.
Масажът е основно средство за възстановяване, както на спортуващите за високо спортно майсторство, така и на спортуващите в свободното време за поддържане на добро физическо състояние.

Целта на спортния масаж е постигане на по-добра тренираност, максимално бързо възстановяване на всички жизнени функции, премахване на натрупаната умора и намаляване на травматизма.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *