Съвети за лятото

Как да запазим педикюра си за по-дълго

 

Как да запазим педикюра си за по-дълго

 

През лятото пръстите на нашите крака са постоянно на показа, затова нашиятпедикюр трябва да бъде безупречен във всеки един момент. В тази статия ще ви дадем няколко съвета за това как може да запазите перфектното състояние на педикюра си за по-дълго време.

 

Подгответе правилно ноктите си

Премахването на естествените масла от ноктите на вашите крака е един от най-сигурните начини, по които можете да запазите педикюра си за по-дълго време. Но не трябва задължително да правите това, като използвате лакочистител, защото повечето лакочистители в днешни дни съдържат различни витамини и хранителни вещества, които остават по вашите нокти. Затова почистете ноктите си като използвате разтвор на алкохолна или водна основа.

 

Използвайте продукти от една и съща марка

Цялостния комплект за правене на педикюр не е само маркетинг трик, които цели да продаде повече продукти на дадена марка. Този подход е препоръчителен, защото една марка създава комплект от продукти, които работят добре използвани заедно.

 

Не подценявайте изсушителя за нокти

Всяка една жена знае, че два пласта лак са задължителни, ако искаме нашият педикюр да бъде дълготраен. Използването на топ лак също е една изключително важно стъпка, която допринася за дълготрайността на нашият лак. Но знаете ли, чеизсушителя за нокти също удължава издръжливостта на нашият педикюр? Той не само бързо изсушава нашият лак, но и добавя към него един последен защитен слой. Въпреки негово използване обаче, вие трябва да изчакате вашите нокти да изсъхнат напълно за поне 30 минути.

 

Хидратирайте кожата на краката си

Не забравяйте, че през лятото на показ остават не само вашите нокти, но и вашите крака. Те също трябва да бъдат в безупречно състояние. Затова подхранвайте кожата на крака си с хидратиращи кремове и се погрижете за появилите се мазоли и несъвършенства.

 

Повторно нанасяне на топ лак

Повторното нанасяне на топ лак е един известен трик, с които можете да направите педикюра си по-дълготраен. Нанесете топ лак на ноктите си два-три дни след лакирането им, за да направите педикюра си още по-дълготраен.

Източник: http://zajenata.bg

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *